hotell i naturen sverige

hotell i naturen sverige

Letar du efter ett annorlunda hotell i Sverige för att ha en unik upplevelse? Sverige är rika på olika häftiga hotell som ger dig en unik vistelse. Faktum är att vissa av världens mest kända hotell finns just här. Om du vill ha lite extra spänning under din semester, kan du till exempel bo på ishotell eller ett flytande hotell. Eller flögta ut det lite extra och övernatta i en trädkoja, ett svamphus, ett tjurhage, en övergivet fabrik – ja listan kan göras lång!

För att ge dig inspiration har jag sammanställt 21 annorlunda hoteller i Sverige som jag tycker att alla borde få uppleva. I samlingen ingår bland annat nybyggda lyxvillor med privatpool, ett lyxigt ishotell, ett flytande hotell och en trädkoja. Det finns även några alternativ för den som vill ha lite mer budgetvänliga priser.

Sverige – Hotell Utter Inn Det finns faktiskt ett billigt alternativ på nära håll. Utter Inn, ankrad nära Amundsgrund utanför Västerås, ser ut som en bastuflotte men är häftigare än så. På den 25 kvm stora flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, kanske en stunds avkoppling med en god bok eller varför inte ta en rofylld färd med hotellets gummibåt till någon av de närbelägna, obebodda öarna. Nedanför flytbryggan finns ett sovrum, tre meter under vattenytan, med panoramafönster åt alla håll. Sikten kanske inte är lika imponerande som i Karibien, å andra sidan är priset mer attraktivt. En natt kostar cirka 1 200 kr per person.

Kolarbyn Eco Lodge

Kolarbyn Eco Lodge erbjuder en onekligen unik och spännande vistelse nära naturen. Det är ett perfekt ställe om man vill uppleva vildmarken och bo “off the grid” utan elektricitet och rinnande vatten. Du bor på fårskinnsfäll i en kolarkoja med öppen spis. För maten finns det möjlighet att få råvaror av Kolarbyn, men hela matlagningstiden ligger på dig som boende.

Denna anrika plats har mycket att erbjuda; gott om utflykter, naturupplevelser och aktiviter. Perfekt för den som letar efter en lyxig men rustik ledighet! Om du vill se mer av skogens magi rekommenderar vi verkligen att du tittar igenom de fantastiska bilderna frå Kolarbyn Eco Lodge ligger i Skinnskatteberg, ungefär två timmar från Stockholm.

See also  fakta om naturen i sverige

Tree Hotel, Harads

Tree Hotel i Harads, Sverige är ett sinnrikt hotell som blivit känt för hela världen. Här erbjuds boende ovanför trädkronorna och en unik upplevelse in i den nordiska naturen. Hotellgäster kan välja mellan flera olika standarder av bekvämlighet – från luftkonditionerade rum till de mer avancerade boendena som exempelvis UFO:t, The Cabin och Bird’s Nest. Alla alternativen erbjuder hög komfort samtidigt som man får ta del av den fina utsikten mot skogar, sjöar och träd.

Många kändisar har tidigare bott på Tree Hotel, bland andra Justin Bieber. Oavsett om du letar efter en minnesvärd upplevelse eller bara behöver en lugnt ställe Tree Hotel är ett utmärkt val. Hotellet erbjuder också fantastiska aktiviteter som helikopterturer, norrskenssafari och snöskoteråkning.

Hotell Utter Inn

Hotell Utter Inn är ett unikt pärlbandets hotell som erbjuder besökare från hela värld en svensk undervattensupplevelse i Västerås. Det lilla röda huset, beläget på en flytbrygga cirka 1 kilometer utanför staden, är utformad för att kunna tillgodose behovet av att uppleva det marina livet under ytan. Det ger gästerna ett fantastiskt panoramafönster vilket gör det möjligt för dem att observera det levande havslivet och ge dem mycket nöje och glädje. Med plats för max 2 personer passar Hotell Utter Inn perfekt för en speciell upplevelse tillsammans med din partner eller två goda vänner.

Om du letar efter något annorlunda än tradition Hotel Utter Inn är definitivt ett unikt ställe att bo på.

Ishotellet, Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi var världens första ishotell när det grundades 1989. Det har sedan dess blivit en mycket känd sevärdhet och ett drömhotell att övernatta på. Man sover i rum eller sviter som har inrett med dekor och sängram av is, samt sovsäckar gjorda av renskinn som håller en varm. Totalt är det 20 standardrum och 15 olika teman för individuella sviter att välja mellan. Eftersom Ishotellet blev öppet hela året 2016 kan man nu njuta av den magiska naturen i Jukkasjärvi året om.

See also  bo i naturen sverige

Många turister från hela världen flockas till detta unika hotell för att prova på isersättning till vanliga turiststugor annars i Sver Om du letar efter en unik och häftig upplevelse är det här stället att vara på!

Glashuset i Dalsland

Glashuset i Dalsland är en upplevelse som många inte tror är möjlig att uppleva. Placerad på en egen udde, erbjuder den ett rogivande naturomslag tillsammans med fantastisk utsikt till sjön. Glashuset klarar av att ta emot två personer och har minst 160 cm bred säng. För att förbättra exprimentet har man stolt skapat “The 72 Hour Cabin” som ingår i paketet där ryggsäck också finns samt tillgång till roddbåt och eldplats. Den uteslutna miljön under stjärnorna erbjuder bortom allförväntan en hög grad av bekvämlighet och avkoppling för både kropp och själ. Glashuset skapar yta för Den är perfekt för dem som vill fly från vardagens stress och hetta.

Visby Börs

Visby Börs är ett fyra-stjärnigt hotell som ligger mitt i hjärtat av Visby. Det erbjuder inte bara en inredning som ger gästerna det fulla nostalgiska Visbyupplevelsen, utan de åtta sekelsviterna har var sin egenskap och unik stil. Skogholms sviten, som visas på bilden nedan, kan exempelvis ge dig den riktiga skandinaviska charmna som Besöka Visby berömda för.

Besökarna kommer att svimmande i valet av all mat och dryck som finns på hotellet också, samt de akiviteter som man kan delta i: från spa-upplevelser till sessioner med bordsfotboll. För dem som hurtar ha extra lugna semesterdagar har Visby Börs ett barnvänligt poolområde där besökarna kan glömma världen utanför och bara koppla av.

Läs meroch boka här