bo i naturen sverige

bo i naturen sverige

Om du vill koppla av från vardagens stress och problem och uppleva något annorlunda på dina semesterveckor så hittar du några fantastiska hotellrum i Sverige. Förutom de klassiska hotellen så finns det möjlighet att sova över i en egen stuga, en bondgård, stanza i ett trädtoppsloft eller checka in på ett speciellt byggt underjordisk bunkerhotell.

Varför inte passa på att testpilota ett lyxig jaktslott bland bokskogar? Eller boka boende på en patagerad gammal göra som leder till storslagen utsikt över skärgården? Här följer en guide med 12 olika unika hotell som erbjuder något helt annorlunda. Oavsett om din semester är fylld av lugna naturupplevelser eller aktiviteter som kanning, klättring och fisketurer så finns det något perfekt boende i Sverige som passar dig.

Stedsans in the Woods

Stedsans in the Woods är en unik plats som erbjuder gastronomiska upplevelser och låga pulser sommar och vinter. Denna unika plats är avskild mitt i skogen, vilket gör den perfekt för att koppla av från den hektiska vardagen. Med fokus på ett hållbart liv, högkvalitativa rätter och holistiskt tänkande sätter Stedsans nya standarder för hur utsökta måltider kan tillagas med åtgärder för att skydda vår miljö.

Stedsans prioriterar matlagning med färska råvaror. De letar efter produkter som är säsongsbetonade, rikligt gröna och lokalt producerade. Alla rätter tillagas uteslutande från grunden. Utöver den kulinariska resan de erbjuder bygger de upp levelsen till ett äventyr med kurser, spa-paket och andra aktiviteter som erbjuds hela året.

Öjebyn Nature Resort

Öjebyn Nature Resort ligger mitt i naturen på Öjebyn hotell & restaurant i Sverige. Det här hot ellrummet är en av Sveriges mest unika naturupplevelser. Rummen har utsikt över de väldoftande skogarna och sjöarna som omger detta magiska ställe.

Öjebyn erbjuder en rad olika aktiviteter, från fisketurer, kanning och klättring till yoga och promenader i skogen. Med sina många olika aktiviteter erbjuder Öjebyn ett unikt boende som är perfekt för att koppla av från vardagen.

Hvis du lurer på om Sverige har en tilsvarende turistforening som i Norge (DNT), så har de det, men i litt mindre skala. Den Svenska Turistföreningen ble grunnlagt i 1885 og tilbyr 250 bosteder rundt omkring i Sverige. Rundt hyttene ligger godt merkede turstier og andre aktiviteter som kan utforskes.

See also  vad är naturligt urval

Sov i en svevende boble i tretoppene

Upplevelsen av att tillbringa natten i en bubbla som svävar mellan träden i den täta tallskogen på Näsets Marcusgård är unik. Den runda bubbelformade stugan heter Super Moon och är tillgänglig via en stege. Där inne finns sängar, en ugn och ett bord. Utsikten från tältet kan avnjutas genom det stora takfönstret och har verkligen gjort “glamping” möjligt.

Din vistelse blir ännu mer minnesvärd med hjälp av personalen på plats, som förser dig med en god frukost och eld i ugnen om du vill. Det finns gott om roliga aktiviteter för hela familjen, bland annat ett besök på Oddis Öga – en liten trähydda formad som en tunna som ligger precis bredvid Supermoon.

Surf & Stay: Låt dina vågor bära dig till en ny äventyrsvärld

Kom ifrån stadslivet och ta dig ut på ett äventyr i vackra Skanör, som ligger söder om Malmö. Surf & Stay erb Sveriges första hotell med fokus på surfing. Här kan du boka en vistelse i en av de unika och snygga surfstugorna som alla ligger precis vid stranden.

Surf & Stay erbjuder många aktiviteter för dig som vill lära dig surfa eller bara vill koppla av. Det finns privatlektioner, gruppklasser och brädor som går att hyra. Njut av den hisnande utsikten över Skanör medan du rida på vågorna.

Bo i et fyrtårn på egen øy

På Lilla och Stora Karlsö hittar du ett blomstrande fågelliv och en storslagen natur som är unik och särpräglad. Det är ett av världens äldsta naturreservat, grundligt skyddat sedan 1741. Här finns Östersjöns finaste fågelskyddsområde, med 10 000-tals lommar och tordmular som tar skydd över hela ön!

Här kan du bo i det charmiga fyrtornet eller i fyrvaktarens hus för en “förstklassig camping”. Här stannar alla båtturer under dagen, så att du kan njuta av öns lugn och ro helt på egen hand. Från morgon till kväll kommer du att få en oöverträffad upplevelse här; du kan se det vackra landskapet i soluppgången, njuta av vandringar på klippor och berg, snorkling eller ha.

See also  hur får man platt hår naturligt

Naturbyn – villmarkscamping ved skog og sjø

Naturbyn är en autentisk vildmarkscamping mitt i Värmlands skogar, vid sjön Eldan. Här ligger fokus på naturen – att komma närmare den där livsviktiga kontakten som vi inte alltid tar oss tillräckligt mycket tid för. På Naturbyn kan du uppleva en dos vildmark.

Stugor och valv har byggts av hållbara och ekologiska material, vilket gör det lätt att uppnå ett naturkänsligt och respektfullt användarperspektiv. Här hittar du ett brett utbud av exklusiva boenden, allt från trädkojor till vildmarksstugor i skogen och valv vid vattnet. Även om det inte finns el eller rinnande vatten där du vill bo har du härden som social arena.

Eremitthytter i design-univers

Johan Hellströms Fabriken Furillen ligger i ett nedlagt kalkstensbrott på Gotland och är ett imponerande designuniversum med eremitstugor. Dessa individuella stugor är Mats Theselius verk och är 10 kvadratmeter stora och har en lyxigt minimalistisk inredning med sängar, bord och stolar från Hästens samt en gjutjärnskamin från danska HWAM. Fokus ligger dock på naturen snarare än på elektricitet eller rinnande vatten – perfekt för gäster som vill koppla av i lugn och ro. Som ett alternativ till vanliga hotellrum kan besökarna bo på Fabriken Furillen till ett pris som är nästan lika stort som priset för fem övernattningar, vilket i princip ger dem fem gånger så mycket erfarenhet och värde. Genom att välja kvalitet framför kvantitet är tyngdpunkten fastlagd på att ge dem som kan uppskatta det stunder av sublim skönhet och andrum i en hisnande unik omgivning.

Vill du bo trendsäkert på minimal yta utan el och vatten i en fantastiskt vacker omgivning på Gotland? I så fall ska du spana in de två varianterna av ”Hermit Cabin” på Fabriken Furillen.