vad är natural cycles

vad är natural cycles

Natural Cycles är en preventivmedelsapp som hjälper kvinnor att identifiera när de är fertila och när de inte är det. Den använder dagliga mätningar av kroppstemperaturen för att fastställa ägglossningen och pekar ut användarens mest fruktbara dagar. Varje dag anger användarna sin kroppstemperatur i appen, antingen via webben eller via en basaltermometer som synkroniseras med telefonen. Algoritmen i appen analyserar sedan dessa avläsningar och förutspår om det kommer att bli en fertil eller icke-fertil dag. Appen kan också spåra menstruationscykler och har ytterligare funktioner som hjälpsamma artiklar, påminnelser och säkerhetsvarningar.

Den unika aspekten av Natural Cycles ligger i dess noggrannhet – den kan förutsäga användarnas fertilitet med upp till 99 % noggrannhet om vissa villkor är uppfyllda, till exempel konsekventa dagliga temperaturmätningar och korrekt datainmatning i själva appen. De som vill använda denna preventivmetod måste vara uppmärksamma på de medföljande instruktionerna för att se till att alla temperaturmätningar tas korrekt och vid liknande tider varje dag för bästa resultat. För dem som söker en effektiv alternativ preventivmetod eller helt enkelt mer kunskap om sin ägglossningscykel kan Natural Cycles ge tillförlitlig information och sinnesro.

Steg för att använda Natural Cycles

Natural Cycles är ett mycket effektivt verktyg för att hålla koll på din cykel. Det skapar en unik logg där du kan spåra din fertilitetsdag med hjälp av basaltemperaturmätningar. Först måste du skapa ett konto och ansluta din basaltermometer till appen. När du vaknar mäter du din temperatur och laddar in data i NC°-appen för att få detaljerade diagram över din cykel och veta när du är mest infertil.

See also  vad är speciellt med naturen i norra sverige

Efter att du har matat in dina mätdata så kan Natural Cycles hjälpa dig att räkna ut vilka dagar som är de billigaste för dig att bli gravid och de som är de farligaste dagarna. Med denna teknik kan par garantera maximalt skydd för graviditet sam Natural Cycles hjälper dig också att följa din cykel och förutse när du kommer att få din mens. Detta är särskilt bra för dem som har oregelbundna cykler eller försöker bli gravida. Appen påminner dig om när det är dags att registrera din temperatur och ger dig andra användbara tips och råd. Med den här informationen kan du bättre förstå din kropp och fatta beslut som är rätt för dig.

Observera hur algoritmen fungerar

Algoritmen för att bestämma ägglossning fungerar genom att börja med den första dagen i din menstruationscykel. Under denna tid förbereder sig kvinnans kropp för att frigöra ett ägg och detta sker vanligtvis runt mitten av cykeln. Denna process är känd som ägglossning och det är under denna tid som en kvinna är mest fertil eftersom spermier kan överleva upp till fem dagar i det kvinnliga reproduktiva systemet.

Därefter använder algoritmen varje ökning av kroppstemperaturen på grund av hormonella förändringar (och eventuellt ägglossningstest) för att fastställa och förutsäga när ägglossning inträffar. Denna tidsperiod med ökad fertilitet kallas “det fertila fönstret” och varar i sex dagar från och med dagen för ägglossningen. Detta fönster av ökad fertilitet ökar chanserna till befruktning om samlag äger rum under denna 6-dagarsperiod.

Hur fungerar Natural Cycles?

Natural Cycles är ett digitalt preventivmedel som är godkänt av FDA i USA och CE-märkt i Europa. Tanken bakom detta system är att analysera en kvinnas kroppstemperatur och avläsningar av luteiniserande hormon (LH) för att identifiera hennes fertila eller icke-fertila dagar i månaden. Kvinnor som använder Natural Cycles tar sin temperatur varje morgon och matar in den i algoritmen, som kan upptäcka förändringar som skulle indikera ägglossning inom en till tre månader efter mätningen. Eftersom allas kropp, menstruationscykel och fertilitet är unik blir algoritmen mer exakt vid regelbunden användning. Denna preventivmetod kräver daglig inmatning från användaren, men när tillräckligt med data har samlats in kan kvinnor få en effektiv förståelse för sin egen reproduktiva hälsa från sina egna exakta uppgifter – något som de flesta andra preventivmetoder inte kan ge. Det är ett revolutionerande steg framåt för reproduktiva rättigheter och hälsovård; det ger kvinnor möjlighet att påverka utan invasiva åtgärder som hormoner eller kirurgi. För mer information om Natural Cycles, besök vår webbplats här.

See also  vad är naturligt urval

Natural Cycles är baserad på en intelligent algoritm som analyserar kvinnans basaltemperatur samt testdata för luteiniserande hormon (LH) för att identifiera hennes fertila och icke-fertila dagar.