hur bleker man sitt hår naturligt

hur bleker man sitt hår naturligt

Varje sommar hittar många sätt för att se ut som om någon helt ny har klättrat ut ur sin kokong. För många innebär det att göra håret ljusare, ofta genom blekning med blonda skuggor i hårbotten eller ombre-effekter längs längderna.

Lyckligtvis finns det ett antal sätt att uppnå en liknande effekt som lyster och glans, utan att man behöver recarsier frisyren och faktiskt förtjusande skada håret. Och även om dessa behandlingar förstås inte är lika effektiva kan de ändå bidra till en eller två toner ljusare hår. Det är dock viktigt att ha realism i dessa resultat, eftersom inte all Alla hår reagerar på samma sätt och resultatet beror på din naturliga färg.

1. Använd citronsaft: En av de mest populära huskurerna för att ljusa upp håret är att använda färsk citronsaft, som har naturliga blekande egenskaper som kan hjälpa till att ljusa upp håret. För att använda den här metoden blandar du en del färsk citronsaft med två delar vatten och häller det över fuktigt hår. Låt verka i en timme.

2. Använd ättika: Även om det luktar illa, är ättika ett billigt sätt att ljusa upp mörkt hår naturligt. För att använda den här metoden blandar du en del ättika med två delar vatten och häll över fuktigt hår. Låt verka i en timme och skölj sedan av med kallt vatten. Du kan också tillsätta några droppar eterisk olja i blandningen för att hjälpa till att maskera vinägerns lukt.

3. Använd kamomillte: Kamomillte är ett bra sätt att ljusa upp håret naturligt, eftersom det innehåller enzymer som fungerar som naturliga blekmedel.

See also  hur långt är sverige från norr till söder

Gör så här

För att bevara hälsan och lystern hos ditt hår kan du göra en enkel hemmask. Du behöver bara fyra saker; 2 matskedar rå honung, 1 matsked kanel och 1 matsked olivolja. Börja med att blanda samtliga ingredienser tillsammans i ett skål och addera naturligt balsam om blandningen blir för tjock. Låt den stå i minst 30 minuter för att den kemiska reaktionen ska aktiveras.

När masken är klar, distribuera det hormonellt över hela håret, sätt upp håret i en knut och ha gärna på en duschmössa för att behålla all fuktighet inne. Rengöringen skall vara på mellan 4 till 8 timmar eller som för ett bättre resultat:

– 20 minuter – för att ljusa upp håret något.

– 30 minuter – för att få en subtil blond nyans.

– 1 timme – för att få en märkbar ljusare färg.

– 4 till 8 timmar – för en extrem ljusare effekt.

Efter önskad tid, skölj av håret med varmt vatten och använd naturligt balsam.

Du kan också bleka håret hemma med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är ett effektivt sätt att få lite lyster i ditt hår, och parfamet fri från syntetiska kemikalier som finns i många bleknings- och stylingprodukter. Eftersom ACV inte innehåller ammoniak, parabener eller sulfater så anses det vara ett skonsamt medel för att ljusa upp dina lås hemma. Det kan ljusa upp pressade avföringar på upp till en nyans, beroende på hur ofta du tillämpar den samma behandling. Behandling kräver äppelcidervinäger blandat med vatten tillbaka hela huvudet och hantera med en sprayflaska Spraya det blendat vätskeöverlagning ut jämt på hela huvudet. Låt blandingen stanna i minst en tim . Skölj sedan håret med ljummet vatten och använd ett balsam. Upprepa behandlingen vid behov tills du får önskad nyans.

See also  vilka aktiviteter finns i naturen i sverige

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att när du bleker ditt hår naturligt är tålamod och konsekvens avgörande för att uppnå bästa resultat.

Om du alltså har väldigt mörkt hår och vill bli mycket ljusare är naturlig blekning inte för dig. Däremot fungerar det utmärkt om du redan är blond och vill lyfta håret en till två nyanser på ett skonsamt sätt, skriver Steg för hälsa. Låt oss nu dyka in i kurerna!