hur långt är sverige från norr till söder

hur långt är sverige från norr till söder

Sverige är ett stort land som omfattar hela 406 436 kvadratkilometer. Det högsta landet mynnar ut mot Norge till norr, precis med gränsen till Finland till öster, samt hav mot Danmark och Tyskland till väster.

Sveriges totala längd från norr till söder är runt 1600 kilometer. Med andra ord så sträcker sig Sverige nästan lika långt som att flyga från Stockholm till Kairo i Egypten! Det bredaste området nås från Umeå på kusten ner mot Göteborg, vilket är cirka 700 kilometer bredde. Sverige har också 28 skärgårdar och mer än 100 000 sjöar som tillsammans betraktas vara Sveriges största nationalparker.

Dessutom har den 624 kilometer långa k ustlinjen knutpunkter som sträcker sig från Trelleborg till Luleå, med en stor variation av naturresurser, särskilt fiske.

Sveriges Totala Längd

Sverige är ett otroligt långt land som sträcker sig 1 572 km från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder. Det är faktiskt lika långt som sträckan mellan Malmö och Rom! Att köra den här avståndet i en bil tar runt 22 timmar, vilket gör att det borde ta dig betydligt längre tid om du skulle ge dig på ett försök att gå från norr till söder. Packa upp vandringsskorna istället! Utforska Sverige på ett annat sätt – du kommer inte att bli besviken.

Sverige har mycket att erbjuda för de resenärer som uppskattar naturen. Från smala stigar som slingrar sig runt skogarna, till sevärdheter lä ngs kusten. Det är ett land som erbjuder många utmaningar och äventyr för de som vill utforska det.

“Sverige är ca. 1 572 km från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder.” http://www.gotlandia.info/sverige.asp Med measure-verktyget i google earth fick jag fram 1575.18 km [Ändrat av pettter 2006-05-13 kl 12:27] avslLM Treriksröset har följande koordinater inmätta av Lantmäteriet (RT90 2.5g V): 7670802.658, 1689130.137 Om man på en storskalig karta mäter in sitt läget på allra sydligaste punkten (längst ut på den södra pirarmen i Smygehuk får man 6136809 1344745 (också RT90 2.5g V).

See also  Firar Sveriges nationaldag: Vad du inte får missa!

Hur Brett är Sverige?

Sverige är ett relativt litet land som mäter 499 km i bredd från Norges västra gräns till Finlands östra gräns. Trots dess relativt begränsade storlek har detta nordliga land något att erbjuda för alla. De dramatiska fjällen, glittrande sjöar och tusentals öar bidrar till att göra Sverige till det vackra land som det är idag. Landsbygden och storstadsområdet påminner alla om de fantastiska möjligheterna som finns här.

Sverige är känt för sin livsstilsmaten med ren, god mat från havet, skogen och markerna runtom det, vilket gör utmärkt svensk mat. Förutom att njuta av god mat kan man ta del av mycket olika kultur och sevärdheter. De historiska städerna och stadskärnan är bara ett fåtal av de fantastiska upplevelserna som man kan njuta av här.

Längden på Sveriges Gränser

Sveriges gränser är 5 423 km långa och omfattar som mest 2 400 km kustlinje. En sådan längd är imponerande, särskilt när man tittar på avståndet mellan New York City och Los Angeles som endast motsvarar 150 mil. För den som är intresserad av en lång vandring eller cykeltur istället för att flyga finns det inget bättre alternativ än Sverige; med dess vackra omgivning och lugna gränser blir resan perfekt för att ge dig den ro du behöver. Inför din resa glöm inte att packa ner snacks, kläder till alla vädertyper, aktivahetssaker, fotoutskrifter och solkräm, i synnerhet om du bestämt dig för att göra resan till fots – ett säkert sätt att utforska Sverige!

Sveriges Topografi

Sverige är ett land som imponerar med sin topografiska variation och naturliga skönhet. I norr finns det vackra snöklädda bergsmassiv, orörda sjöar i det heligaste Vikingelandet som brer ut sig som en mäktig panorama. I söder hittar du öppna fält, böljande kullar tacklar samt långa vita sandstränder vilket ger strandbesökare de absolut bästa förutsättningarna att uppleva naturen. All denna variation är verkligen förbluffandet och gör Sverige till ett drömlikt semestermål.

See also  Hur många människor bor i Sverige?

Oavsett om du har ett modigt äventyrsincycklande hjärta eller bara vill ta kortare turer i naturen ger Sveriges topografi otaliga olika möjligheter.

Sveriges längd jämfört med andra nordiska länder är mätbar

Sverige har en längd på cirka 1570 kilometer från sydspetsen i Smygehuk till nordspetsen i Treriksröset, den gemensamma gräns mellan Norge, Sverige och Finland. Detta ger landet en betydande storlek och det kan ge Sverige ett naturligt försvar mot andra länder som ansöker om tillträde till territoriet. Trots detta är Sverige inte det längsta landet av de Nordiska länderna.

Det långsta landet i Norden är Norge som sträcker sig 1750 kilometer från sydspetsen i Lindesnes till nordspetsen i Nordkapp. Det höga berget Jotunheimen sprider ut sig genom norra delar av Norge, vilket ger ett extra försvar mot invasorer. Sammantaget ger dessa topografiska förutsätt Norge har en imponerande längd på 2 121 kilometer, vilket gör det till det längsta landet i regionen.

Någon har uppenbarligen gjort det på 25 dagar http://www.djursholm.scoutkar.nu/fotoalbum/assets/cykel/index.htm x-treme Den förste Juli ska jag greja det på 21 dagar, fast då spar jag en dag därför att jag börjar i Rydaholm. Sedan bär det upp mot Jönköping och mellansverige.